سفر و پیمان نامه‌ی جیپسی

آغاز سفر کاروان

متنی که رو به روی شماست دعوت نامه‌ایه برای شروع یه سفر. اسم این سفر رو هر چی دوس دارین بذارین. حلقه‌ حمایتی، گروه‌ حمایتی، گروه دوستان، کاروان، دوره، کلاس، کارگاه و… . هر کسی دید و برداشت خودش رو از این سفر داره. بعضی‌ها فکر می کنن این یه سفر معنویه، بعضیا فکر می کنن یه سفر روانشناسانه‌است. ما با دغدغه‌های مشترک با تمرین شفقت و همدلی کنار هم جمع می‌شیم تا صمیمیت عاطفی و روانشناختی رو تجربه کنیم. سفری که تیم جیپسی مسئولیت تسهیلگریش رو قبول کرده، سفر شماست. اگه بهتون بگم این سفر راحت و آسونه، راستش رو نگفتم. پس خودتون رو برای موانع خیلی سخت آماده کنین. به قول جولیا کامرون کسی که روی رشد خودش کار می کنه جوینده‌ی طلاست و ما توی مسیر تلاش می کنیم صندوقچه طلای درون خودمون رو پیدا کنیم. از امروز شما توی این جمع با تمام وجود مسئول رشد خودتون هستین. خوش اومدین.

تجهیزات سفر(محتویات کوله پشتی شما):

  • مطالعه پیمان نامه کتبی و سوگند شفاهی
  • شقفت با خود و دیگران
  • عشق به خود و دیگران
  • عشق به یادگیری
  • کنجکاوی
  • تمرین حضور در لحظه
  • توجه به احساسات و بدن خود
  • صبر
  • گشاده به تجربه، روش های جدید و سبک های متفاوت زندگی
  • گوش شنوا
  • چشم بینا
  • روحیه جستجوگر و جنگجو برای بیدار کردن مادر و پدر درون و یادگیری

متن پیمان نامه:

من، ………… پیمان می بندم که سفر رشدم رو با همسفرهای ………. شروع کنم و هر روز تمام کارهای لازم برای حفظ انرژی جمعی گروه رو انجام بدم. پیمان می‌بندم که همسفرهای کاروانم رو «ببینم» و «بشناسم» و اجازه بدم بقیه هم من رو «ببینن» و «بشناسن» و در این مسیر تمرین «شفقت و همدلی» کنم و اجازه بدم با من «شفقت داشته باشن و همدلی کنن» و در سختی ها حرف هاشون رو «بشنوم» و اجازه بدم که «شنیده بشم». اعلام می کنم که متوجه تاثیر و مسئولیت حضور و وجودم در این جمع هستم و تمام تلاشم رو برای همراهی تمام قد همسفرهایی که با من هم پیمان هستن، بکنم.

تعهدات و قوانین حضور در دورهمی ها

  1. اطلاعاتی که توی دورهمی رد و بدل می‌شه محرمانه‌است. لطفا حرف دوستاتون رو طوری جای دیگه تعریف نکنین که حس امنیتشون آسیب ببینه. پیشنهاد: می‌تونین مطالب رو بدون نام بردن از افراد و به عنوان یه تجربه و بدون اشاره به اینکه کجا شنیدین به اشتراک بذارین. مطالب آموزنده، برداشت‌های خودتون، روش های حل مسئله‌ای که یاد گرفتین هم بدون مشکل با ارجاع به جیپسی می تونین به اشتراک بذارین.
  2. طبق زمان شروع و پایان توی دورهمی حاضر و خارج بشین و اگه تاخیری دارین از قبل اطلاع بدین. در صورتی که از قبل اطلاع ندین اجرای دورهمی دچار مشکل می‌شه و به سینرژی گروه صدمه می‌زنه.
  3. هر کس فقط می‌تونه یه غیبت موجه در ماه داشته باشه و هر غیبتی باید با اطلاع قبلی باشه.
  4. تصویرتون رو باز بذارین (مگه اینکه دلیل موجهی داشته باشین مثل مشکل اینترنت ولی حتی مشکلتون رو هم ترجیحا زود برطرف کنین)
  5. همدیگه رو قضاوت نکنین، روی هم برچسب نزنین و حس امنیت روانی کسی رو توی گروه به خطر نندازین.
  6. جلسات رو ضبط نکنین. (مگه بخش‌های آموزشی یا با هماهنگی قبلی و رضایت گرفتن از افراد)
  7. بدون اجازه اسکرین شات نگیرین و مخصوصا اسکرین شات رو بدون اجازه جایی نذارین. (مگه بخش‌های آموزشی یا با هماهنگی قبلی و رضایت گرفتن از افراد)
  8. اگه کسی کنارتونه حتما هدفون بذارین.
  9. اگه کسی کنارتونه حتما ازش بخواین بدون اجازه وارد کادر دوربین نشه.
  10. حواستون به مدت زمان صحبتتون باشه و دغدغه این رو داشته باشین که همه فرصت صحبت کردن رو مثل شما داشته باشن. اگه نیاز به صحبت بیشتری دارین هم می‌تونین از کسایی که صحبت نکردن خواهش کنین بخشی از زمانشون رو به شما بدن و در عوض هفته بعدی شما زمان کمتری صحبت کنین.
  11. ممکنه بعضی تمرینات گروهی رو دوس نداشته باشین، با بعضی صحبت‌ها موافق نباشین یا بعضی روش‌ها ارتباط نگیرین. اشکالی نداره که گاهی با هم اختلاف نظر داشته باشیم. تا جایی که می‌تونین با جمع همراهی کنین و هر جایی نمی‌تونستین به شکلی که به امنیت روانی اعضا کمترین آسیب زده بشه مطرحش کنین. (اگه می‌بینین به دلایلی نمی‌تونین توی جمع بیان کنین می‌تونین نظرتون رو توی گروه یا به صورت خصوصی برای سفیر کاروان‌ها بفرستین تا به تسهیلگر کاروان اطلاع بده)
  12. لطفا سلسله مراتب گفتگو توی فضای گروه حمایتی رو رعایت کنین. تا حد ممکن مطالبی که می‌خواین مطرح کنین رو توی دورهمی بگین. توی مرحله بعد توی گروه کاروان یا چله و توی مرحله بعد به سفیر و در آخرین مرحله به صورت خصوصی مستقیم به خود تسهیلگر. این سلسله مراتب جهت مراقبت از تسهیلگر گروهتونه که فرصت استراحت ذهنی داشته باشه تا اجرای خوبی هر هفته توی گروه و دورهمی ها داشته باشه.
  13. اگه نتونین چند دورهمی حضور داشته باشین امکان فریز کردن اون جلسات وجود نداره چون با هر بار غیبت شما کیفیت دورهمی کاهش پیدا می‌کنه و سینرژی گروه پایین میاد. شرکت توی این دورهمی‌ها در واقع تمرین تعهد و استمرار و پیوستگی توی حضور داشتن برای خودتون و بقیه است.
  14. می‌تونیم توی دورهمی و یا کل دورهمی‌ها فقط حضور داشته باشیم و حرف نزنیم؟ این کار در بلند مدت آسیب‌زاست هم برای خود فرد هم برای گروه اما به صورت مقطعی اشکالی نداره مخصوصا اگه شرایط روحی خوبی برای صحبت ندارین.
  15. می‌تونیم تو جلسات دورهمی‌ها با خودمون مهمون بیاریم؟ اعضا یک بار در ماه با هماهنگی قبلی و گرفتن تایید باقی اعضا اجازه دارن مهمون بیارن. یعنی یه کاروان توی یه ماه فقط یه دونه مهمون می‌تونه بپذیره.
  16. اگه به دلیلی نتونستیم تو دورهمی باشیم چجوری می‌تونیم به اون جلسه یا خلاصه‌ی اون جلسه دسترسی داشته باشیم؟ قبل از جلسه اطلاع بدین تا یه نفر داوطلب برای این موضوع پیدا کنیم. از همکاری خلاق با باقی اعضا تا کمک گرفتن از سفیر و تسهیلگر توی این مسئله مجازه.
  17. هیچ وقت فراموش نکنین که گروه‌های حمایتی جیپسی با عناوین مختلف دورهمی‌ها، کاروان‌ها، چله‌ها، بوت کمپ‌ها و.. هیچ وقت جای تراپیست و درمانگر و گروه درمانی رو نمی‌گیره و نهایتا می تونه مکملی برای این مسئله باشه.
  18. آیا لازمه از اول تا آخر دورهمی رو حضور داشته باشیم؟ بله. چون با حضور نداشتن شما انرژی گروه پایین میاد و حس‌های ناخوشایندی توی باقی اعضا ایجاد می‌شه. برای اینکه رابطه دو طرفه بین اعضا حفظ بشه لازمه که شما تا حد ممکن مشارکت داشته باشین و فقط در صورتی حضورتون رو محدود کنین که توجیه مجوهی داشته باشین یا برای اون کاروان این کار مجاز باشه(مثل کاروان های مرتبط با خودمراقبتی یا کاروانی که از زمان مقرر بیشتر طول کشیده)

قوانین ثبت نام

  • می‌شه یه جلسه رایگان توی دورهمی شرکت کنیم به عنوان مهمان که ببینیم از اون کاروان یا فضا خوشمون میاد یا نه؟ در صورتی که معرف داشته باشین و حضورتون به امنیت گروه صدمه نزنه بله. در صورتی که در ادامه تصمیم به ثبت نام بگیرین به نسبت اینکه توی چه نقطه‌ای از ما مهمان شدین ممکنه هزینه اون جلسه حساب بشه یا نشه. معمولا اگه توی آخرین دورهمی ماه مهمان بشین اون جلسه براتون رایگان می‌شه و شما با ثبت نام چهار جلسه ماه بعدی رو ثبت نام می‌کنین. اما اگه شما توی جلسه اول ماه جدید مهمان شده باشین با ثبت نام هزینه جلسه‌ای که مهمان شدین هم پرداخت می‌کنین. (در واقع مهمان شدن توی آخرین جلسه ماه(جلسه چهارم) می‌تونه رایگان باشه یا در صورتی که کلا تصمیم بگیرین توی کاروان‌ها شرکت نکنین)
  • در صورت ثبت نام اگه بعد از یکی دو جلسه از کاروان یا شروع فرایند چله یا چالش مایل به ادامه نبودیم، می‌تونیم هزینه ثبت نام رو پس بگیریم؟ خیر چون کاروان‌ها، چله و چالش محدودیت داره با انصراف شما امکان جایگزین سریع وجود نداره، مخصوصا که فرایند کاروان‌ها یا چله ها شروع شده و به همین دلیل امکان پس دادن هزینه شما وجود نداره. در واقع حتی بدون برگردوندن هزینه شما گروه حمایتی با رفتن شما متحمل یه خسارت معنوی می‌شه.
  • می‌شه هزینه هر دورهمی رو قبل یا بعد همون جلسه پرداخت کرد؟ خیر. بازه تعهد کاروان‌ها یک ماهه‌است برای اینکه با این تعهد بشه تا حدی کارها رو پیش برد. در صورتی که تعهد شما جلسه‌ای باشه به انسجام گروهی صدمه زده می‌شه.
  • کی باید دوره ماه بعد رو ثبت نام کنیم؟ زمان ثبت نام از وقتی آخرین جلسه ماه برگزار می‌شه یعنی وقتی توی چهارمین دورهمی شرکت کردین شروع می‌شه تا قبل از دورهمی بعدی. در صورتی که اتراقی در کار نباشه به معنی اینه که یک هفته فرصت دارین برای ماه بعد ثبت نام کنین. عموما زمان بندی طوریه که شما بهتره تا قبل از یکم ماه جدید ثبت نامتون رو انجام بدین.
  • از کجا بفهمیم هزینه تغییر کرده؟ اگه شما دارین توی یه کاروان مشخص ادامه می‌دین، یکی از امکانات ما به اسم «تخفیف پیوستگی» شامل حال شما می‌شه و این به معنی اینه که تا وقتی بدون توقف حضور و ثبت نام توی اون کاروان رو تمدید می‌کنین، هزینه‌اتون تغییری نمی‌کنه ولی به طور معمول هزینه کاروان‌ها هر ماه 20 هزار تومن افرایش پیدا می‌کنه برای ورودی‌های جدید و افرادی که تغییر کاروان می‌دن و این برای تشویق اعضای قدیمی بابت استقامتشون توی مسیره. در صورتی که تغییر هزینه جدی‌تری رخ بده حتما قبل از زمان ثبت نام بهتون اعلام می‌شه. در صورتی که در طول ما از یکی از قوانین بالا تخطی کرده باشین هم ممکنه میزانی از تخفیف پیوستگیتون رو از دست بدین و پایه اشتراک کاروان‌هاتون تغییر کنه.
  • از کجا بفهمیم اتراق داریم یا نه؟ معمولا توی کانال جیپسی یا توی آخرین جلسه کاروان اون ماه اتراق اعلام می‌شه و اگه اعلام نشه یعنی اتراق نداریم.
  • ما هم می‌تونیم تقاضای اتراق کنیم؟ بله اگه تعداد درخواست بالا باشه با نظر اعضا وارد اتراق می‌شیم. با هم تصمیم می‌گیریم.
  • آیا می‌تونیم هزینه هر ماه رو دیرتر پرداخت کنیم؟ یا به صورت اقساط یا خدماتی؟ بله این امکان برای افراد خوش سابقه وجود داره. شما باید برای این کار تاریخ مورد نظر رو قبل شروع کاروان ماه جدید به سفیر کاروان اعلام کنین و سر تاریخ اعلام شده از سمت خودتون هم واریز رو انجام بدین. دقت کنین که حتما باید قبل از شروع کاروان ماه جدید باشه و حتما باید طبق قول و قرارتون پیش برین. در صورتی که هر کدوم از این موارد رعایت نشه، امکان قرار دادن این گزینه برای شما از سمت ما گرفته می‌شه. برای پرداخت خدماتی هم به سفیر کاروان اطلاع بدین تا باهاتون مذاکره بشه.
  • بعد از تکمیل ثبت نام حتما عکس فیش رو برای سفیر کاروان بفرستین

آداب خروج

در صورتی که تصمیم به جدا شدن از گروه‌های حمایتی گرفتین ترجیحا توی جلسه آخر یا به صورت وویسی توی گروه از باقی اعضا خداحافظی کنین.

سوالات متداول دیگه:

  • انتقادات و پیشنهاداتمون رو در مورد جیپسی با کی مطرح کنیم؟ با سفیر کاروان‌ها.
  • سوالاتمون رو در مورد مشکلات تلگرام و گوگل میت رو با کی مطرح کنیم؟ با سفیر کاروان‌ها.

روش های تقویت یا تجدید عهد و پیمان جیپسی‌

در صورتی که از تعهداتتون خارج شدین و خواستین مسیر رو ادامه بدین این روش های پیشنهادی ماست:

  1. قرارداد اولیس: توی داستان ادیسه هومر، اولیس توی سفر بازگشتش باید با سیرن ها مواجه می شد(سیرن ها یعنی نیمف های دریایی، ترکیبی از یه زن و پرنده بودن که با صدای فوق العاده زیباشون دریانوردها رو طوری مسحور می کردن که به سمت صخره های مرگ می‌رفتن) و خب اولیس خوب می دونست قدرت تعهد چجوری کار می‌کنه. پس قبل از اینکه با کشتی به اون سمت بره سه تا قرار با خودش گذاشت:
    اول) موانعی ایجاد کرد که وسوسه نشه (خودش رو به دکل بست)
    دوم) تصمیمش رو بلند اعلام کرد تا از ترس اینکه اعتبارش رو از دست بده، توی تعهد بمونه
    سوم) سیستم مجازات مالی یا پاداش مالی هم اضافه کرد | در حال حاضر شما با ثبت نام اولین صفحه قرارداد اولیس خودتون رو امضا کردین. با حضور و مشارکت مناسبت توی گروه‌های حمایتی صفحه دوم رو هم امضا می‌کنین. برای صفحه سوم هم راه های زیادی وجود داره که در ادامه می گیم
  2. چالش پرداخت: توی این روش که حتی وارن بافت هم ازش استفاده کرده، به دوستتون قول می دین اگه از تعهدتون خارج شدین مبلغ مشخصی بهش بدین و این می‌شه مالیات شما بابت موفق نشدن توی حفظ تعهدتون (جیپسی با حذف بخشی از تخفیف پیوستگیتون و گذاشتن این شرط که پایه اشتراک متفاوتی بدین از این روش استفاده می‌کنه)
  3. قدرت همسفری: طبق آمار کسایی که مسیرشون رو با یه دوست پیش می‌رن سی درصد بیشتر از باقی آدم‌ها موفق می‌شن و به همین دلیل فلسفه اصلی گروه‌های حمایتی هم این هم‌افزادیی و استفاده از این روش تعهده.
  4. آینه آینه: با خودتون خودگویی روحیه‌بخش رو توی آینه تمرین کنین. این روش ورزشکارهای بزرگه. برین جلوی نزدیک‌ترین آینه و به خودتون بگین: «می تونم. بهت باور دارم. از پسش بر میای.»
  5. برگزاری یه مراسم و آیین خاص ذهنی: مثلا یه لحظه مکث کنین و لحظه‌ای رو تصور کنین که به واسطه موندن توی این تعهد، موفق شدین و به هدفتون رسیدین. مزه مزه‌اش کنین و ازش انرژی بگیرین.
  6. نامه به خود: برای خود آینده‌اتون توی این سفر نامه بنویسین تا هر وقت که داشتین از تعهد خارج می شدین قبلش اون نامه رو بخونین. محتویات این نامه می تونه یادآوری حسی باشه که اگه موفق بشین به دست میارین یا می تونه چرایی شروع این سفر باشه.(می‌تونین از سایت Future me برای ایمیل به آینده هم استفاده کنین)
  7. یادداشت های چسبونکی: توی اتاق و خونه‌اتون یا هر جایی که بتونین مرتب ببینین یادداشت های کوچیکی برای خودتون بذارین تا تعهدتون رو به خودتون یاد آوری کنین. حتی می تونین به جای نوشته یه علامت خاص طراحی کنین مثل پر جیپسی.
  8. اینستاگرام: درباره روند پیشرفت یا تعهدتون مرتب توی اینستاگرام بنویسین تا این حس که بقیه دارن نظارت می کنن باعث بشه متعهد بمونین. این روش رو می‌تونین با روش سوم ترکیب کنین و یه همکار خلاق داشته باشین که نوشتنتون رو پیگیری کنه.

راهنمای ساده‌ی سفر با جیپسی

جیپسی برای ایجاد ارتباط و سینرژی از ابزار متنوعی استفاده می‌کنه: سایت جیپسی، دورهمی‌های هفتگی توی گوگل میت، برنامه‌های حضوری، تلگرام جیپسی(کانال تلگرام، گروه‌ها و…)، اینستاگرام جیپسی و به زودی کانال یوتیوب و پادکست جیپسی. این کار برای اینه که شما طبق روشی که در حال حاضر بیشتر روتون جواب می‌ده بتونین اتصالتون رو با دغدغه مشترکتون با ما حفظ کنین. پیشنهادهای ما اینه:
1. اینستاگرام thegipsy.ir رو فالو کنین و تونیفیکیشنش رو روشن کنینو مطالب اینستاگرام مستقیما برای شما تولید می‌شه.

2. همدیگه رو توی اینستاگرام فالو کنین ، هشتگ های مرتبط با جیپسی رو فالو کنین، در صورتی که تصمیم به دوری از شبکه های اجتماعی دارین، اکانت مخصوص جیپسی بسازین و فقط اعضای گروه رو دنبال کنین. به طور خاص همسفرهاتون رو فالو و پیگیری کنین و درباره روند فرآیند همدیگه به هم بازخورد بدین

3. در صورتی که روش اینستاگرام رو برای تقویت تعهدتون انتخاب کردین حتما از کلید واژه ها و هشتگ های مربوط به کاروان های جیپسی استفاده کنین و حتما اینستاگرام جیپسی رو تگ و منشن کنین.
4. مطالب سایت رو به مرور بخونین. این مطالب به طور به خصوص برای شما تولید می‌شه.

5. درخواست همکار خلاق کنین. همکار خلاق یار عملکردی شما توی هر مسئله‌ایه که می‌خواین توی کاروان‌ها بهش رسیدگی کنین.

6. از دورهمی‌های خلاق مثل دورهمی خلاق کار عمیق، تماشاخانه جیپسی، حلقه مطالعاتی جیپسی، چالش‌های جیپسی استفاده کنین.