خلاصه پادکست جافکری قسمت یادگیری

هر کسی برای بهتر درک کردن دوره ها، کتاب ها و پادکست هایی که گوش می ده روش هایی داره ولی همه از روش یادداشت برداری و خلاصه نویسی برای مرور مطالبشون استفاده می کنن. یکی از تصمیمات ما توی تیم و سایت جیپسی این بوده که این یادداشت برداری ها رو برای استفاده خودمون و بقیه توی سایت منتشر کنیم تا هر کسی نیاز داشت با یه نگاه سریع مطالب توی اون دوره، کتاب یا پادکست رو متوجه بشه و تصمیم بگیره که آیا می خواد نسخه کامل تر رو بخونه، ببینه یا گوش بده یا نه. از طرفی برای خیلی هامون پیش اومده که فرصت خلاصه برداری نداشته باشیم ولی برای مرور دلمون بخواد به خلاصه برداری های یه فرد دیگه دسترسی داشته باشیم. با این هدف یکی از انتخاب های ما پادکست جافکری بوده و امروز سراغ قسمت یادگیری رفتیم:

موانع یادگیری و روش های گذشتن از اونا

وقتی داریم یاد می گیریم انگاری از یه من فعلی به سمت یه من جدید می ریم.

«زندگی یعنی پژوهش یعنی فهمیدن چیزی جدید.» -پروفسور حسابی

اهمیت یادگیری:

  • به روزرسانی مهارت های خودمون.
  • تطبیق دادن خودمون با جهان در حال تغییر.
  • مهارت های سخت = مهارت های تخصصی : ابزار هایی هستن که ما طبق شغل و حرفه ای که داریم باید یادشون گرفته باشیم که ازشون استفاده کنیم.
  • مهارت های نرم= ابزار هایی هستن که به افزایش کیفیت زندگی کمک میکنن. مثل تفکر نقاد که بهمون یاد میده اطلاعات درست رو از اطلاعات غلط تشخیص بدیم و کمک میکنه که درست انتخاب کنیم. یا مثل مهارت یادگیری

باورهای غلط در مورد یادگیری:

۱. افسانه محدودیت های ساختگی که جلومون رو می گیره

مثال: من نمیتونم زبان یاد بگیرم. من به درد ریاضی نمیخورم. دیگه من با این سن نمیتونم فلان مهارت رو یاد بگیرم.

با اگاهی نسبت به این باور غلط و فرصت دادن به خودمون میتونیم بهتر یاد بگیریم.

۲. تاب آوری: وقتی که میخوایم شروع کنیم و قدم برداریم، تاب بیاریم این ابهام و ندونستن رو و بدونیم که کم کم یادش می گیریم . یعنی اولش اگه دیدیم یاد نمی گیریم ولش نکنیم.

وقتی تازه شروع کردیم به یادگیری چه اتفاقی توی مغزمون میفته ؟ در سطح نورون های ما تغییرات شیمیایی اتفاق میفته مثلا یه سری آنزیم ها کم و زیاد می شن. اینجا همون جاییه که فکر می کنیم تلاش هامون فایده نداره و انگار توی زبان یا ورزش یا اون مهارتی که داریم یاد میگیریم پیشرفت نمی کنیم. انگار بیشتر حافظه ی کوتاه مدت فعاله و اطلاعاتی که گرفتیم هنوز عمیق نشدن. اگه یکمم بیشتر ادامه بدیم و بریم جلوتر، بین نورون هامون ارتباط بیشتری شکل می گیره و سینابس هامون بیشتر میشن و شبکه ی ارتباطی می سازن که دستور العمل ها رو سریع تر منتقل کنن . اینجا اونجایی هست که یکم بیشتر می فهمی و اوضاع بهتر می شه. اگه دوباره صبوری کنیم کم کم شبکه گسترده تر می شه، سرعت انتقال بیشتر می شه و اینجا یعنی توی اون مهارت ما حرفه ای شدیم. پس…

صبوری و تلاش پیوسته راه یادگرفتنه.

۳. دنبال فرمول هستیم: هی دنبال مدل و فرمول می گردیم. هی دوره می خریم و فکر می کنیم هر چی که میخوایم یاد بگیریم فرمول داره مثل عکاسی، نوشتن یا… . اما باید اون فرمول رو شخصی سازی کنیم. باید دستور پخت مخصوص خودمون رو بسازیم اما باید بدونیم یه روزه نمی شه و طول می کشه تا بهش برسیم.

خلاقیت حاصل تداومه

خلاقیت حاصل فرصت دادن به خود برای تجربه کردنه.

۴. یادگیری حاصل تمرکزه: نچ نچ نچ. طبق مطالعات حواس پرتی هم به یادگیری کمک می کنه. کمک می کنه به یادگیری عمیق. البته حواس پرتی آگاهانه منظورمونه.

۵. همیشه یادگیری رو یه فعالیت فردی میدونیم: باید آگاهی رو نشر بدیم. یه فضایی ایجاد کنیم که همه رشد کنیم و آگاه بشیم. منابع رو به اشتراک بذاریم. وقتی تنهایی فکر می کنیم، جهان بینی محدود تری داریم.

۶. آستانه ی دیگه بسه: انگاری زود تسلیم می شیم و فقط تا جایی که آسون و روون جلو می ریم، ادامه می دیم. اونجایی که حس میکنی یکم داره سخت می شه و بهت فشار میاد، اگه ادامه بدی انگار از حد خودت یکم جلوتر رفتی و این خیلی خوبه. مثل محمد علی کلی که وقتی شروع به شمردن حرکت هاش می کرده که ماهیچه هاش درد می گرفته. چه کاری رو بیشتر از سه یا چهار بار انجام دادی و کم نیاوردی؟ طبق تحقیقات آدما برای یادگیری حتی تا چهل بار فرصت دارن به صورت میانگین.

۷. قالب آدمی که دائم می خواد خودش رو ثابت کنه: ما قرار نیست یاد بگیریم که خودمون رو ثابت کنیم. ما قراره نظرات مختلف رو هم بشنویم. نگیم که فقط من درست می گم و بخوایم ثابتش کنیم. باید دانسته های خودمون رو به چالش بکشیم.

By سارا باقری

من سارا هستم . گیجم و دارم برای پیدا کردن ارزش های زندگیم و قدم برداشتن توی مسیرشون دست و پا می زنم. به کتاب ها بی نهایت علاقه دارم و فکر کنم اونا هم من رو دوست دارن.

2 thoughts on “خلاصه پادکست جافکری قسمت یادگیری

  • پریسااسماعیلی

    سارای عزیز ، من این رو شنیدم و خوندن خلاصه این پادکست ، یه مرور جانانه و به جا بود
    مرسی از دقتت😚😚

    پاسخ
    • سارا باقری

      خواهش می کنم . منم متشکرم ازت پریسا که وقت گذاشتی و خوندی.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *